4 enkle tips for å kjøpe autentiske berber tepper

Berber tepper er et unikt teppe – Fra den kunstneriske appell til eksentrisk utseende, de er rett og slett fascinerende. Marokkos teppemaker kunstform er hjertelig anerkjent over hele verden og det er en av de beste tingene som kulturrike marokkonske stammer har begavet til menneskeheten. 

Men dessverre er det noen som skjemmer de rene Berber teppene ved å introdusere billige kopier av originale tepper. Det er svært viktig i dag å gjenkjenne den virkelige tekstur, appell og mønstre av Berber tepper slik at vi kan sette pris på de autentiske tepper. 

Men hvis du ikke regelmessig arbeider med vintage tepper, vil det være svært vanskelig for deg å finne de autentiske marokkonske tepper ut av alle de dupliserte maskin-laget tepper tilgjengelig i markedet. Dermed er det viktig å vite metoder for å skille mellom originale og dupliserte vintage tepper. 

Finn tegn på aldring

I dag brukes begrepet vintage teppe til å definere et bredt spekter av teppevalg. Men i virkeligheten er vintage tepper de som er datert tilbake til 90-tallet. Hvis du kjøper Berber tepper fra pantelånerbutikker eller familie som har hatt teppe i årevis, bør du kreve et sertifikat eller noen annen form for bevis for å validere alderen på teppet. 

I tillegg bør du se etter slitasjemerker på teppene fordi Berber tepper ikke er vevd før 1900-tallet for salg, i motsetning til persiske og tyrkiske tepper. Dermed, hvis du finner henna flekker, stearinlys voks merker, ruffled kanter, eller andre slitasje tegn på teppet, betyr det teppet er originalt. Det er fordi den opprinnelige Berber måtte gå gjennom mange restaureringsprosesser for å nå ditt hjem. Så, alltid finne aldring tegn til å kjøpe autentiske vintage tepper. 

Ikke stol på vasket utseende

Du bør ikke stole på vasket og falmet vintage teppers utseende. I dag har dupliserte Berber teppe produsenter blitt supersmarte; de har begynt å bruke forskjellige kjemikalier og teknikker for å gi et utslitt utseende til det nye teppet. Noen produsenter har til og med begynt å importere ull utenfor Marokko på grunn av den store etterspørselen etter vintage tepper. 

Dermed kan du ikke bedømme ektheten av vintage tepper fra deres falmede utseende. Du må nøye inspisere tekstur, vever og farge falmende styling for å finne det autentiske teppet. Hvis du er en erfaren teppe shopper kan du ganske enkelt finne forskjellen mellom naturlig og kunstig falming. 

Vær oppmerksom på detaljene 

Du må ta hensyn til de små produksjonsdetaljene til vintage tepper. Med et skarpt øye kan du enkelt velge autentiske marokkanske tepper. 

For eksempel brukes bomull og resirkulerte stoffer i bunnen av gamle tepper fordi ull er dyrt og ikke så holdbart. Med bomullsbasen kan holdbarheten av tepper enkelt forbedres. Men i dag er folk mer interessert i å vise sin rikdom, og de har ikke noe imot å kjøpe dyre ulltepper. Dermed kan du se mer ull i de nye teppene. 

Videre kan du finne mange detaljer i gamle tepper – fra måten de har blitt vevd til metoden for knuter på baksiden. Hvis du bruker litt tid på å inspisere vintage tepper, vil du automatisk begynne å se disse små produksjonsdetaljene. 

Forskjell i fargeteknikker 

Hvis du lurer på at den naturlige fargen gjør et teppe autentisk, kan du ikke ta mer feil. De syntetiske fargestoffene har vært tilgjengelige i de avsidesliggende områdene i Marokko i mange år nå. Plus, damer liker å bruke syntetisk fargestoff mer på grunn av den enkle prosessen. 

Tvert imot, i dag, produsenter bruker mer naturlige farger fordi de har bedre teknikker for å trekke ut farge fra naturressurser. Så du kan ikke definere ektheten av Berber tepper gjennom valg av fargeteknikker. Det er imidlertid vanskelig å finne Berber tepper i falmet aqua, baby rosa, rødme, og lys pastell nyanser. For det meste brukes lyse og levende farger til å designe autentiske vintage tepper. 

Det blir vanskelig å skille mellom vintage og nye Berber tepper dag for dag. Hvis du ikke har stor kunnskap og erfaring, kan du bli lett lurt av kunstige Berber tepper. Dermed må du kjøpe autentiske vintage tepper fra den pålitelige butikken som Trend Carpet. Vi kjører vintage tepper gjennom ulike autentisering bevist tester før du selger på vår hjemmeside. Dermed kan du stole på vårt autentisitetsstempel.

Written by